Nieuwe Rabobank Rayondirecteur voor Capelle a/d IJssel, Prins Alexander en Nesselande

‘Capellenaar met een Rotterdams hart’

Per 1 september volgt Willem H. Groenendijk Norbert de Boer op als rayondirecteur van Capelle a/d IJssel, Prins Alexander en Nesselande.

Rabobank Rotterdam heeft haar werkgebied opgedeeld in vijf rayons. Binnen elk rayon is een rayondirecteur werkzaam. Deze rayondirecteuren staan opgesteld als sparringpartner voor de relevante netwerken en voor stakeholders en pleitbezorgers in de lokale gemeenschap.
 

LOKALE INITIATIEVEN

Willem: “Ik woon mijn hele leven al in Capelle a/d IJssel en ik wil in mijn nieuwe functie met de lokale initiatieven in de wijken en met bedrijven aan de slag om samen deze stad sterker te maken. Mijn focus zal zich naast Capelle a/d IJssel richten op Prins Alexander en Nesselande. Dit is de slagader van Rotterdam tussen de A20 en A16; een divers gebied met 2.800 bedrijven, 30.000 arbeidsplaatsen, veel (beroeps)onderwijsinstellingen en jongeren. Stedelijke vernieuwing en vraagstukken op het gebied van woonaantrekkelijkheid in combinatie met het vasthouden van hoger opgeleide inwoners zijn een uitdaging waar Rabobank graag in participeert. “
 

RABOBANK ROTTERDAM FONDS

Op de vraag wat hem het meest aanspreekt in zijn nieuwe functie antwoord hij: “Hoe mooi is het dat een organisatie als Rabobank de coöperatieve missie ‘samen de stad sterker maken’ daadwerkelijk tot uitvoer brengt? Welke organisatie reserveert een deel van de winst in een fonds als het RabobankRotterdamFonds, dat vanuit betrokkenheid projecten financieel ondersteunt? Over de invulling van het fonds en de bestemming van het geld beslissen de leden mee. Wie bij ons klant is, kan lid worden. Dat ik vanuit mijn rol hier een actieve bijdrage aan mag leveren door plannen die aansluiten bij de vier thema’s jongeren, woonaantrekkelijkheid, ondernemerschap en Banking4Food (voedselproblematiek) te vertalen in een concrete bijdrage, maakt mij trots. Zo geven we bijvoorbeeld gastcolleges aan scholieren en studenten over verschillende onderwerpen. Maar ook voor projecten die zich richten op het versterken van de wijkeconomie, innovatie of duurzaamheid stellen wij graag onze kennis en netwerken beschikbaar.

Stedelijke vernieuwing en vraagstukken op het gebied van woonaantrekkelijkheid, in combinatie met het vasthouden van hoger opgeleide inwoners, zijn een uitdaging waar Rabobank graag in participeert."

ONTWIKKELINGEN OP STAPEL

Komend jaar staan er diverse ontwikkelingen en initiatieven voor de deur. Het Rabobankkantoor in Capelle a/d IJssel verhuist in 2018 naar een andere locatie op het Stadsplein. Binnen nu en een jaar wil ik met alle relevante netwerken, stakeholders en instellingen onderzoeken wat we samen kunnen doen voor de stad.
 

MARKTTEAM NESSELANDE

Sinds kort is er een Markteam Nesselande. Dit team bestaat uit verschillende medewerkers met eigen specialismen, van MKB tot Private Banking en van medewerkers Dagelijkse Bankzaken tot Financieel Adviseurs. Medewerkers die als ‘ogen en oren’ van de bank weten wat er speelt in hun omgeving; in de stad waar ze zelf werken én wonen. Mijn bijdrage zal zijn om deze teams te voorzien van input voor initiatieven en projecten om op deze wijze echt dichtbij de klant en zijn omgeving te staan. “