Rabobank en D&S Vastgoed maken samen Schiedam sterker

Het gaat goed met Schiedam. Dat merkt ook Financieel Adviseur bij de Rabobank, Selma Smajic. De stad ontwikkelt zich op een positieve manier: het gemiddelde inkomen van Schiedammers is gestegen, er zijn meer toeristen, de aangelegde nieuwe A4 is in gebruik genomen en er worden tal van evenementen georganiseerd voor een breed publiek.

Selma Smajic maakt deel uit van het nieuw gelanceerde Marktteam Schiedam, een team dat bestaat uit verschillende medewerkers met diverse specialisaties die je altijd even een vraag kunt stellen als je ze op een evenement, borrel, beurs of ergens anders in Schiedam tegenkomt. Professionals met verstand van zaken, van MKB tot Private Banking en van Medewerkers Dagelijkse Bankzaken tot Financieel Adviseurs.
 

Marktteam: Selma Smajic

Selma gaat als Financieel Adviseur met klanten, bewoners en makelaars in gesprek om te weten wat er speelt in Schiedam. Ze werkt ook regelmatig samen met makelaar Michel de Heer en John van Doorn, directeur van het Schiedamse D&S Vastgoed. “Ik ben goed op de hoogte van de trends in de woningmarkt, zoals visie en doelstelling op verduurzaming van woningen, de mogelijkheden voor energiebesparende maatregelen en duurzame hypotheken zoals onze eigen GroenHypotheek”, zegt Selma. Mocht ze een keer een vraag krijgen waar ze zelf het antwoord niet op weet, dan zet ze die uit bij haar collega’s binnen het marktteam. “Of ik bel Michel bij D&S even op.”
 

Kennis delen

Het contact tussen Selma en Michel, woning- en bedrijfsmakelaar bij D&S, is voor beide partijen van grote toegevoegde waarde. “Selma en ik ontmoetten elkaar jaren geleden op de Woonbeurs Schiedam en sindsdien hebben we regelmatig contact met elkaar”, zegt Michel. “Ik kan haar altijd even een vraag stellen als een klant bijvoorbeeld wil weten welke financiële gevolgen een verbouwing of aankoop van een woning heeft. Uit ervaring weet ik dat ik van Selma snel een goed antwoord krijg en zo weet een klant gelijk waar hij of zij aan toe is.”


Als het snel moet, dan weten we wat we aan elkaar hebben”  

Samenwerken en verbinden

Snel schakelen is in deze markt geen overbodige luxe: huizen worden relatief snel verkocht, er wordt gretig geboden en klanten moeten snel kiezen. “Makelaars in Rotterdam zijn stomverbaasd dat we in Schiedam nog benedenwoningen hebben van 80.000 euro, dat vindt je in zo’n stad als Rotterdam allang niet meer”, zegt John. “Ze merken dan ook dat er steeds meer mensen van buiten de stad in Schiedam naar woningen komen kijken. En in sommige gevallen is er haast bij”, legt Selma uit: “Je moet soms snel reageren op een woning en daarom is het handig om te weten wat je kunt lenen vóór je gaat kijken en bieden”, zegt Selma. “Dan komt onze samenwerking erg goed van pas. Als het snel moet, dan weten we wat we aan elkaar hebben en kunnen we een klant doorverwijzen en verbinden aan de juiste persoon. Daarnaast kan een taxatierapport bij D&S bijvoorbeeld binnen drie dagen geregeld zijn en dat past weer perfect bij onze ‘hypotheek binnen een week’ belofte”, aldus Selma.
 

Samen de stad sterker maken

Samen maken de Rabobank en D&S Vastgoed Schiedam sterker. D&S draagt zijn steentje bij door onder meer investeringen in en renovaties van woningen en bedrijfspanden: “We hebben in de afgelopen jaren veel gerenoveerd, verbouwd en verduurzaamd”, zegt Van Doorn. “Daar knapt de binnenstad van op en dat merken we. Ondernemers willen zich hier weer vestigen en die dynamiek in een stad trekt op zijn beurt weer woningzoekenden. Schiedam is echt een stad waar je nog kunt slagen bij het vinden van je droomwoning of bedrijf.” De Rabobank maakt de stad sterker door onder meer te investeren in projecten die aansluiten bij de vier Rabobankthema’s: Ondernemerschap, Woonaantrekkelijkheid, Jongeren en Voedselproblematiek. Ook als je meer wilt weten over een van deze thema’s waar de Rabobank geld, tijd, kennis en een netwerk voor beschikbaar stelt, kun je Selma even aanschieten..
 

Wil je meer weten over het marktteam Schiedam of heb je een (financiƫle) vraag? Spreek Selma Smajic gerust aan tijdens een van de evenementen in Schiedam of neem contact met haar op via 010 - 400 3333 of via selma.smajic@rabobank.nl