Banking for Food

Deel met ons jouw plannen tegen voedselverspilling

Growing a better world together

Banking for Food
De wereldbevolking groeit hard. Over dertig jaar zijn er 2 miljard mensen meer dan nu. Dat zijn 2 miljard monden extra die gevoed moeten worden. Tegelijkertijd verspillen we wereldwijd een derde van ons voedsel waarvan 80 procent nog prima eetbaar is.

De stijgende behoefte aan voedsel vraagt veel van het milieu en van boeren. We krijgen er immers geen landbouwgrond bij, dus moeten boeren met evenveel akkers meer produceren en dat allemaal zonder de grond uit te putten. Daarom moeten we de manier waarop we ons voedsel verbouwen, verwerken en consumeren radicaal anders aanpakken. Dat is een flinke uitdaging, maar het is een uitdaging die wij aankunnen. Samen met onze klanten, onze partners en samen met jou.

Heb jij een idee om voedsel te produceren dat voedzamer is en het milieu minder belast? Zie je nieuwe manieren om verspilling tegen te gaan? Of heb je ideeën om de voedselwaardeketen stabieler te maken? Dien dan jouw aanvraag in en misschien krijgt jouw project steun van het RabobankRotterdamFonds.

Het RabobankRotterdamFonds steunt initiatieven die:
  • Voedselverspilling tegengaan: samen zetten we ons in voor minder voedselverspilling. Dat levert op alle fronten winst op: voor de boer, voor de consument en voor de planeet
  • Kennis en informatie over voeding vergroten: denk aan educatieve programma’s over gezonde voeding aan jongeren

Want samen bereik je meer dan alleen; samen maken we de stad sterker.