Shell Eco Marathon 2015

15 mei 2015
Rabobank Rotterdam is al een aantal jaar als hoofdsponsor verbonden aan Team Phidippides en hun deelname aan de Shell Eco Marathon. Het complete traject van voorbereiding en deelname sluit naadloos aan bij het innovatieve en duurzame karakter van onze bank. De Eco Marathon is wat ons betreft een perfect platform voor jongeren om te kunnen experimenteren met duurzame energie. Maar ook een unieke proeftuin waarin studenten hun research kunnen demonstreren en technische innovaties kunnen etaleren.

Vanuit Hogeschool Rotterdam doen 20 studenten, van Team Phidippides, mee aan de Shell-Eco Marathon dat dit jaar van 21 t/m 24 mei plaatsvindt rondom Ahoy. Team Phidippides, bestaande uit studenten van de opleiding Autotechniek, doet al een aantal jaren (sinds 2007) mee met de Shell Eco-marathon met hun zelfgebouwde auto's. Met zowel de 'urban concept' als de prototypeklasse. Ieder jaar neemt een nieuw team studenten het project over en ontwikkelt de voertuigen door. Doel is zo ver mogelijk te komen op 1 liter 'brandstof', wat in dit geval elektriciteit en waterstof is.

Rabobank Rotterdam hecht verder veel waarde aan het feit dat de studenten zich niet alleen bezig houden met ontwerpen, ontwikkelen en bouwen, maar dat zij ook ervaring opdoen binnen het bedrijfsleven. Het team dient zich op te stellen als onderneming, moet sponsoren aantrekken en de financiën op orde houden. Vanzelfsprekend is dit een aspect wat ons als financieel dienstverlener bijzonder aanspreekt. Binnen de sponsorafspraken zorgt team Phidippides voor optimale zichtbaarheid van Rabobank Rotterdam zodat wij onze maatschappelijke betrokkenheid kunnen tonen. Phidippides toont haar betrokkenheid bij ons als sponsor door deel te nemen aan evenementen van onze bank en hun ‘verhaal’ te vertellen.