Terugblik op Zesdaagse

Begin dit jaar was de Rotterdamse Zesdaagse weer in sportpaleis Ahoy waarbij Rabobank de familiedag van het weekend organiseerde. Wij waren door Rabobank Rotterdam middels een ledenaanbieding uitgenodigd om dit wielerfestijn bij te wonen en sfeer te proeven tijdens adembenemende wielerwedstrijden op de baan. Fijn dat de Rabobank haar leden kent en op basis van de door mij opgegeven ledeninteresses mij interessante ledenaanbiedingen doet.

De wedstrijden volgde elkaar snel op en er waren weinig momenten om adem te halen voor het publiek. Continu kwamen er nieuwe rondes met nieuwe baanrenners, deden de derny’s hun oorverdovende werk en probeerde renners regelmatig het beste uit zichzelf te halen. Dit was erg indrukwekkend, zeker als je nagaat hoe stijl de baan loopt en je daar als baanrenner overheen moet razen. Al met al was het een spektakel en is het zelfs voor de niet-wielerliefhebber een sensatie om hier naar te kijken.

Naast de wedstrijden op de baan, had je als bezoeker veel te doen. Zo organiseerde Ahoy tussen de wedstrijden door, prijswedstrijden voor jeugd waarbij ze bijvoorbeeld zelf moesten fietsen voor een prijs. Een leuk initiatief van Ahoy waarbij de bezoeker meer wordt getrokken in de ‘experience’ van de Zesdaagse. Ook kon je voldoende winkelen bij de winkelkraampjes rond het parcours. Veel winkeliers stonden opgesteld met wielerkleding, accessoires, fietsen en meer om de bezoeker de mogelijkheid te geven om nieuwe spullen te kopen. En daarnaast was er voldoende keus om iets te snacken bij verschillende cateraars.

Geen moment kon je je vervelen op de Zesdaagse en dat was de kracht van dit evenement. Leuk om van de Rabobank bij binnenkomst nog een oranje sjaal te krijgen, dit is een leuk aandenken van een zeer sfeervolle dag in Ahoy. Hopelijk volgend jaar weer!