Terugblik SportFilmFestival

Als lid ben ik uitgenodigd om het SportFilmFestival bij te wonen dat georganiseerd werd door Rotterdam Topsport. Speciaal voor Rabobank Rotterdam was er een Rabo filmavond georganiseerd waar wij konden kijken naar ’t hart van de Tour; ‘Nieuwe Helden’. Als liefhebber een hele mooie kans om een kijkje te nemen in de kern van de wielersport en te ervaren hoe het bij de topsporters eraan toe gaat.

Aangekomen bij de bioscoop Cinerama werden wij ontvangen door twee werknemers van de Rabobank. Zij vertelde ons wat ons te wachten stond en dat wij boven koffie kregen aangeboden en een bak met popcorn om tijdens de film te nuttigen. De opkomst was vrij divers, jong en oud! Ook was er een rustgevende sfeer en werden we af en toe te woord gestaan door werknemers van de bank. De betrokkenheid was zeer te merken bij de leden van de Rabobank.

Het was zover, we werden de zaal in begeleidt en kregen een mooie oranje pet mee met Rabobank erop. Voordat de film begon heeft Dirk Jan Roeleven, de maker van de documentaire ‘Nieuwe Helden’, een ‘petje-op-petje-af’ quiz voorbereidt waarbij de winnaar een VIP arrangement kon winnen voor ‘Le Grand Passage’ in Rotterdam. Dit duurde voor de film iets te lang om het af te ronden en dus werd dit vervolgt na de documentaire.

De documentaire zelf was bijzonder interessant. De makers hebben het voor elkaar gekregen om mij als kijker te ervaren hoe je de Tour beleefd. We werden meegenomen door het team Argos-Shimano en konden voelen en zien wat de sporters beleefde tijdens deze zware weken. Ik zat zo erg in de film dat ik bij sommige scenes zelfs begon mee te sturen! Eerder heb ik niet het idee of gevoel gehad als dat ik bij deze film heb ervaren.

Na de film werd de quiz afgerond en kon de gelukkige zijn prijs in ontvangst nemen om als VIP de wielrenners, die tijdens de Grand Passage, kan komen begroeten.

Al met al een avond vol met wielersportbeleving!